Opastettu museokierros

Kierroksella tutustutaan oppaan johdolla museon näyttelytiloissa liikkuen merimuseon kokoelmiin ja teemoihin, joita näyttelyihin on valittu. Merimuseolla on kolme pääteemaa: merimiehet ammattiryhmänä, merenkulun opetus Raumalla sekä raumalainen purjelaivamerenkulku.

Aika:

Opastetun kierroksen kesto on 45-60 min ja se on saatavissa ympäri vuoden. Opastus täytyy varata etukäteen, viimeistään viikkoa ennen haluttua ajankohtaa.

Hinta:

Opastusmaksu 70 € (alv. 24 %), jonka lisäksi maksetaan merimuseon sisäänpääsymaksut (alv. 10 %).    

Jos ryhmän museovierailuun ei liity kokousta tai muuta tilaisuutta merimuseossa ja museo ei ole heidän haluamanaan vierailuajankohtana normaalisti auki, veloitetaan opastusmaksun ja sisäänpääsymaksujen lisäksi museon avausmaksu 50 € (alv. 24%).

Rajoitukset:

Maksimihenkilömäärä yhden oppaan opastuksella on 30 henkilöä. Jos ryhmä on iso, se voidaan jakaa kahdelle oppaalle. Tällöin opastukset voidaan viedä yhtäaikaisesti. Opastusmaksua veloitetaan 70 € (alv. 24%) / opas.    

Merimuseon rakennuksessa on kynnyksiä ja portaita. Tämä tulee ottaa huomioon museovierailua suunnitellessa. Pyörätuolilla liikkuvat tarvitsevat tiloihin avustajan. Pääsisäänkäynnin edessä ei ole luiskaa. Museon henkilökunta auttaa tarvittaessa sisäänpääsyssä.

Kielet:

Opastettu museokierros on saatavissa myös englanniksi.