Itsenäinen museoon tutustuminen

Museoon voi tutustua ryhmän kanssa itsenäisesti eli ilman opasta. Itsenäisestä tutustumisesta sovitaan etukäteen, jotta museotekniikat osataan laittaa valmiiksi. Myös laskuttamisesta tulee sopia etukäteen.

Aika:

Itsenäinen tutustumiskierros on saatavissa ympäri vuoden. Se täytyy varata etukäteen, vähintään vuorokautta ennen tilaisuuden alkua.

Hinta:

Museon sisäänpääsymaksut (alv. 10%).

Jos ryhmän museovierailuun ei liity kokousta tai muuta tilaisuutta merimuseossa ja museo ei ole heidän haluamanaan vierailuajankohtana normaalisti auki, veloitetaan sisäänpääsymaksujen lisäksi museon avausmaksu 50 € (alv. 24%).

Rajoitukset:

Merimuseon rakennuksessa on kynnyksiä ja portaita. Tämä tulee ottaa huomioon museovierailua suunnitellessa. Pyörätuolilla liikkuvat tarvitsevat tiloihin avustajan. Pääsisäänkäynnin edessä ei ole luiskaa. Museon henkilökunta auttaa tarvittaessa sisäänpääsyssä.

Muuta:

Museonäyttelyissä on jonkun verran tekstejä, lähinnä kertomassa, mikä jokin esine on. Syvempi tieto, kuten esimerkiksi missä esinettä käytettiin, löytyy museon näyttöpäätteistä eli Tietomajakoista. Voit tutustua näyttelyiden teemoihin myös museon mobiilioppaan, Opaskompassin, avulla omalla laitteellasi.