Museon saavutettavuuden kannalta tärkeitä tietoja

Vaatenaulakot sijaitsevat pääovesta tultaessa sekä oven oikealla että vasemmalla puolella.

Wc-tilat ovat pääovelta katsottuna vasemmalla, lipunmyyntitiskin ohi mentäessä. Myös 2. kerroksessa on wc, joka löytyy portaiden yläpäästä katsottuna vasemmalta.

Museon ala-aulassa ja näyttelytiloissa on istuimia levähtämistä varten.

Valokuvaus yksityiseen käyttöön on sallittua museon tiloissa.

Museossa on museokauppa.

Museon ensimmäisen kerroksen tilojen pohjapiirros

Esteettömyys

Museorakennus ei ole esteetön. Se on valmistunut vuonna 1900, mikä tarkoittaa sitä, että kynnyksiä ja portaita talossa on paljon. Talossa ei ole hissiä. Myöskään wc-tilamme eivät ole esteettömät. Museon pääsisäänkäynnille ja toiseen kerrokseen menevät portaat.

Pääsisäänkäynnin ulkoportaiden kummallakin puolella on porraskaiteet. Pääsisäänkäynnin sisäportaissa porraskaide on ulkoa tullessa vasemmalla puolella. Toiseen kerrokseen johtavissa portaissa porraskaide on oikealla puolella ylöspäin mentäessä.

Rauman merimuseo on Vammaiskorttikohde

Rauman merimuseo on mukana EU:n Vammaiskortin tukijoukoissa ja haluamme palvella parhaalla mahdollisella tavalla erityistä tukea tarvitsevia asiakkaitamme.

Meillä:

Vammaiskortin haltijan avustaja tai tukihenkilö pääsee aina maksutta näyttelyihimme   

Museon piha-alueella on mahdollisuus Invapysäköintiin.   

Koko henkilökuntamme on sitoutunut parhaalla mahdollisella tavalla palvelemaan vammaista asiakastamme.


Näyttelyissä on kosketeltavaa ja kuunneltavaa. Kun suunnittelet museovierailua, voit ottaa etukäteen yhteyttä meihin ja voimme varata enemmän kosketeltavia esineitä saataville.

Vuonna 1900 valmistuneen museorakennuksen saavutettavuudessa on vielä paljon parannettavaa. Pyrimme jatkuvasti kehittämään toimintaamme ja vaikuttamaan siihen, että museo olisi helposti koettavissa mahdollisimman monille.

Lisätietoa EU:n Vammaiskortista löydät sivulta www.vammaiskortti.fi

Museossa ei ole induktiosilmukkaa. 

Kaikissa esteettömyyttä koskevissa kysymyksissä voit ottaa yhteyttä museoon.

 

Saa koskea! -toimintapisteet

Saa koskea! -toimintapisteitä on museon perusnäyttelyn tiloissa yhteensä 12. Nämä pisteet sisältävät kosketeltavaa esineistöä. Seitsemässä pisteessä on mukana kosketusnäyttö, joka toistaa ääni- ja kuvamuotoista sisältöä. Osassa pisteistä on näyttölaite, joka toistaa kuva- ja tekstisisältöä.

Saa koskea! -toimintapisteet on merkitty kosketusnäyttöjen osalta tällaisella symbolilla:

Osa toimintapisteistä löytyy esinevitriinien alapuolella sijaitsevista laatikoista. Tällöin tunnuksina toimii tällainen symboli sekä laatikon punainen vetonuppi:

Tiedon saavutettavuus majakoiden avulla

Museon näyttelytiloissa on kuusi tietomajakaksi kutsuttua näyttöpäätettä, joista museokävijä voi esinetiedon lisäksi tutkia laajoja aihekokonaisuuksia ja tietokantoja. Näistä suurimmat ovat alusrekisteri sekä tiedot merikoulun vanhoista oppilaista.

Kahden valokuvamajakan avulla voi tutustua satoihin valokuviin Rauman merimuseon kokoelmista. Kaksi vaihtuvan näyttelyn tilassa sijaitsevaa näyttelymajakkaa kertovat syvemmin kunkin vaihtuvan näyttelyn teemoista. Kaikki majakat ovat museovierailijoiden vapaassa käytössä.

Tutkimusmajakat parantavat huomattavasti arkistotiedon saatavuutta. Tutkimusmajakkaprojektista löydät lisätietoa täältä.