Merimuseon majakat tiedon lähteinä

Museon näyttelytiloissa on kuusi tietomajakaksi kutsuttua näyttöpäätettä, joista museokävijä voi esinetiedon lisäksi tutkia laajoja aihekokonaisuuksia ja tietokantoja. Näistä suurimmat ovat alusrekisteri sekä tiedot merikoulun vanhoista oppilaista.

Kahden valokuvamajakan avulla voit tutustua satoihin valokuviin Rauman merimuseon kokoelmista. Kaksi vaihtuvan näyttelyn tilassa sijaitsevaa näyttelymajakkaa kertovat syvemmin kustakin esillä olevasta näyttelystä. Kaikki majakat ovat museovierailijoiden vapaassa käytössä.

 

Tutkimusmajakkaprojekti tuo alkuperäiset arkistodokumentit helposti saataville

Rauman merimuseon 3. vaihe -hanke toi raumalaiseen merihistoriaan liittyvät arkistodokumentit merimuseoon Tutkimusmajakoiden, yleisöpäätteiden, avulla. Tutkimusmajakoiden tarkoitus on siirtää Rauman merimieshuoneen ja Rauman maistraatin arkistot merimuseon asiakkaiden käyttöön. 

Tutkimusmajakat mahdollistavat alkuperäiseen, digitoituun asiakirjaan tutustumisen helposti museon näyttöpäätteiden ruudulta. Järjestelmästä on tehty helppokäyttöinen työkalu tiedonhakuun esimerkiksi tietystä laivasta tai merimiehestä.

Merimuseon asiakkaiden on mahdollista tehdä hakuja 1800-luvun alun kaikista Raumalle rekisteröidyistä aluksista. Näiden lisäksi merimiesten henkilötietoja löytyy vuodesta 1844 alkaen.

Tutkimusmajakkaprojekti rahoitettiin osana Rauman merimuseon EU-hanketta.