Museo

Rauman merimuseo sijaitsee vuonna 1900 valmistuneessa Rauman vanhassa merikoulussa, jonka alakertaan on sijoitettu perusnäyttely, vaihtuvat näyttelyt, museokauppa sekä juhlasali. Museon toisesta kerroksesta löytyvät navigointisimulaattori Jenny, kapteeninpöytä ja auditoriotilat. Museo avattiin kesällä 2004 yleisölle.

Opaskompassit ja merimuseon majakat syventävät museokokemustasi.

Museon tehtävät

Museon tehtäviin kuuluvat raumalaisen merellisen kulttuuriperinnön säilyttäminen ja esille tuominen näyttelyin, julkaisuin ja esitelmin. Tärkeä ja ajankohtainen osa museotyötä on museon kokoelmien digitoiminen, jolloin valokuva-, esine- ja asiakirjakokoelmien hyödyntäminen esimerkiksi tutkimustyössä helpottuu olennaisesti.

Tutkimusmajakkaprojekti

Rauman merellinen historia näyttäytyy merimuseossa

Ilman merta ja satamaa Rauman kaupunkia ei luultavasti olisi olemassa. Siksi merellinen kulttuuriperintö on erityisen merkityksellistä raumalaisille ja esittäytyy merimuseossa. Merimuseota ylläpitää Raumanmeren merimuseosäätiö. Museo on auki ympäri vuoden – kesällä joka päivä ja muina aikoina rajoitetummin aukioloin. Merimuseon edustavia ja erikokoisia tiloja on mahdollista vuokrata juhlia ja muita tilaisuuksia varten.

Perinteen tallentaminen on yhteistyötä

Tärkeitä yhteistyökumppaneitamme ovat muun muassa ystäväyhdistyksemme Rauman Merihistoriallinen Seura sekä Rauman laivanrakennuksen perinne ry ja Rauman kaupunki. Teemme jatkuvaa yhteistyötä myös Rauman muiden museoiden sekä Satakunnan alueen kulttuurihistoriallisten museoiden kanssa.