• suomi >
  • Lähde museoon!

Tummaa mahonkia, kiiltävää messinkiä, koristeellisia keulakuvia –Rauman merimuseo kertoo merenkulun historiaa

Rauman merimuseo on erikoismuseo, joka kertoo Suomen kolmanneksi vanhimman kaupungin olemassaolon elinehdoista: merestä ja merenkulusta. Laaja perusnäyttely sekä vaihtuvat näyttelyt esittelevät raumalaista laivanrakennusta, merenkulun opetusta ja merimiehen elämää sekä merillä että maissa.

Kesäkauden 2019 merimuseon tornissa on esillä kuvataiteilija Katariina Mannion Black King, Piper nigrum. Puupiirroksia Silkkitieltä ja Itä-Intian kauppareiteiltä. Taidegrafiikan vedosten aiheina ovat vanhat Silkkitien ja Intian valtameren kauppareittien maustekasvit ja muut merkitykselliset tuotteet kuten tee, silkki ja oopiumunikko. Teosten tekniikka, puupiirros japaninpaperille, kertoo painotaidon ja paperinvalmistuksen kulkeutumisesta Silkkitietä pitkin Eurooppaan. Näyttelyissä on esillä teosten lisäksi mausteita tuoksuineen.

Merimuseon jykevä vuonna 1900 valmistunut kivirakennus, joka rakennettiin alun perin Rauman merikouluksi, on jo itsessään näkemisen arvoinen. Merimuseo avattiin kesäkuussa 2004, joten vietämme 15-vuotisjuhlaa tapahtumien merkeissä vuonna 2019!

Tutustu tarkemmin merimuseon näyttelyihin viereisten linkkien avulla! Tutustu myös tarjoamiimme opastuspalveluihin!

Löydät tietoa museomme esteettömyydestä täältä.

Vietä päivä täynnä kulttuuria, historiaa ja pikkukaupungin idylliä
- ihastu Raumaan!

Meri ja merellinen historia ovat yksi monista syistä tulla Raumalle. Merellisen teemamatkailun lisäksi kaupunki tarjoaa mm. kaksi Unescon maailmanperintökohdetta, joista Rauman merimuseota lähinnä sijaitsee ainutlaatuinen Vanhan Rauman puukaupunginosa, sekä laadukkaita taide- ja kulttuurihistoriallisia museokohteita. Vinkkejä tutustumisretkeäsi varten löydät viereisestä Ihastu Raumaan -linkistä.