Raumalaisten laivanrakentajien kulttuuriperintöä koskeva kirja julkaistu

11.12.2019
mikko_aho_kirjan_kanssa-89c0b6e00f6e6bf2aade4a1541c1efbf.jpg

Aho, Mikko 2019. "Kun meiltä laiva lähtee ulos, ni siittä voi olla kaikki ylpeitä". Raumalaisten laivanrakentajien ammatillinen omakuva teollisena kulttuuriperintönä. Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seura. Pehmeäkantinen, kuvitettu teos, 430 s.

Raumalaiset laivanrakentajat tuntevat voimakasta ylpeyttä ammattitaidostaan ja rakentamistaan laivoista, joita pitävät yhteisinä saavutuksinaan. Tärkeä yhteisön rakentaja on myös heidän omintakeinen huumorinsa. Laivanrakentajien ammattiylpeys rakentuu heidän jaetulle historialleen. Siihen kuuluvat niin sotakorvaukset, kaupungin kahden telakan, Hollmingin ja Rauma-Repolan, perinteet kuin huipputekniikan kansainväliseksi edelläkävijäksi nouseminenkin.

Mikko Ahon väitöskirjatutkimuksen aineistona ovat vuosina 2009-2017 tehdyt muistitietohaastattelut, jotka laivanrakentajat ovat tuottaneet pääosin itse, yhteistyössä Rauman merimuseon kanssa. Väitöskirja tarkastettiin julkisesti perjantaina 13. joulukuuta 2019 Rauman merimuseossa. 

Väitöskirjajulkaisu on myynnissä Raumalla ainoastaan Rauman merimuseon museokaupassa sekä verkkokaupassa ja Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seuran verkkokirjana.