Kaikkien merikaupunki -hankkeen syystapahtumat lyöty lukkoon

19.9.2019
rmm19_some_vaaka1_lev800-60827dd5269911e95a9650e242750984.jpg

Merelliset tapahtumat tuovat säpinää kaupungin syksyyn - Merimuseon tapahtumahanke loppusuoralla

Rauman merimuseon Kaikkien merikaupunki -tapahtumahankkeen toinen vaihe on edennyt toteutusvaiheeseen. Tapahtumahankkeen tarkoituksena on korostaa Rauman yhteyttä merelle ja tuoda Rauman Kanalia esille tapahtumaympäristönä. Kesä-heinäkuussa auki olleen hakulomakkeen kautta merimuseo sai yhteensä viisi tapahtumaehdotusta, joiden järjestämisajankohta on syksyllä 2019. Ehdotuksista kaksi sai suoraan rahoitusta tapahtumilleen.

Kolme tapahtumaa tarkensi valinnat tehneen raadin pyynnöstä hakemusta hakuajan päätyttyä vastaamaan tarkemmin hankkeen kriteereitä ja kaksi kolmesta tarkennetusta tapahtumasta järjestetään syksyllä. Yhteensä syksyllä järjestettäviin tapahtumiin jaettiin 3625 euroa. Kaikki tapahtumat ovat ilmaisia osallistua ja niihin on joko vapaa pääsy tai kaikille avoin ilmoittautuminen.

Merellinen harrastetapahtuma Seurakunnan kesäkodilla ja meriteemaisen lastenteatterinäytelmän kantaesitys

Hankkeen ensimmäinen tapahtuma “Historiaa ja harrastuksia meren äärellä” on koko perheelle suunnattu ja se kokoaa raumalaiset merelliset harrastukset yhteen. Tapahtuma järjestetään syyskuun viimeisenä lauantaina Seurakunnan kesäkodilla.

Rauman Teatterikerho ry:n Meritähti-lastenteatteriryhmä suunnittelee ja harjoittelee syksyn aikana meri- tai kanaaliaiheisen näytelmän, joka esitetään lokakuun 16. päivä Rauman Teatterin vieressä olevalla kävelysillalla. Ryhmä koostuu 7-12-vuotiaista lapsista

Yhteisöllinen performanssi Kanalin suojelemiseksi sekä Voimauttavan valokuvan työpaja teemalla “meri ja mieli”

Häplänperän Valittajat järjestävät 19.10. tapahtuman, jossa tehdään turvaverkko Kanalin suojelemiseksi. Turvaverkkoa tehdään tapahtuman aikana mustista sukkahousuista ja sen tekoon saa osallistua kuka tahansa. Tilaisuudessa esiintyy myös Rauman poikakuoro.

Viides hankerahoitusta saanut tapahtuma oli Rauman MTY Friski Tuult ry:n voimauttavan valokuvauksen työpajatapahtumat, joiden teemana on meri ja mieli. Vetäjänä toimii raumalainen Johanna Kaisjoki. Työpajoja järjestetään kaksi, niihin saa ilmoittautua kuka tahansa ja kumpaakin mahtuu 12 osallistujaa. Ilmoittautuminen alkaa maanantaina 23.9. Hyvän mielen talolle.

Tapahtumahanke kerännyt paljon kiitosta tähän asti

Kaikki kesällä järjestetyt tapahtumat sujuivat hyvin ja tapahtumajärjestäjät olivat tyytyväisiä hankkeen tarjoamiin puitteisiin. Tavoitteena on, että tapahtumat toistuvat myös jatkossa ja suurin osa järjestäjistä suunnitteleekin tapahtuman järjestämistä uudelleen jo ensi vuonna. Ilman hankkeen tukea tapahtumia ei olisi järjestetty lainkaan tai ainakaan siinä mittakaavassa, jossa ne nyt järjestettiin.

Kaikkien merikaupunki -tapahtumahanke on osa Rauman merimuseon 15. toimintavuoden juhlintaa. #rmm15v #raumanmerimuseo15vuotta

Lisätiedot:

Rauman merimuseo / Sanni Tuuppa, tuottaja

tuuppa@rmm.fi / puh. 050 441 6315