Lauluyhtyekilpailussa kuullaan uusia ja vanhoja merilauluja

16.4.2019
RMM00614_olavi_raition_kuvat-4e1517ab807f16cec2872c19cce6cf8e.jpg

Rauman merimuseon 15-vuotisjuhlaa vietetään Parpansalin tapahtumateltassa perjantaina 9.8.2019. Ilta skanssissa tuo yhteen merellisen musiikin, lauluyhtyekilpailun, uusien merilaulujen kilpailun sekä rouhean ja herkullisen merimiesten menun.

Merellinen lauluyhtyekilpailu on olennainen osa 15-vuotisjuhlan ohjelmaa. Kilpailun tarkoituksena on kuulla upeita tulkintoja vanhoista merilauluklassikoista sekä tuoda uusia kappaleita rannikkokaupungin yhteislauluperinteeseen. Raumalla yhteislaulutilaisuudet ovat suosittuja ja uutta meriaiheista musiikkia on myös kaivattu. Kaikki juhlassa nähtävät esitykset kisaavat lauluyhtyekilpailussa, ja uudet kappaleet kilpailevat lisäksi myös parhaasta uudesta sävellyksestä.

Uusien sävellysten kilpailulla halutaan varmistaa merilauluperinteen jatkuminen ja myös uudistuminen. Tarkoituksena on rohkaista säveltäjiä ja sanoittajia luomaan kappaleita, jotka sopivat merelliseen yhteislaulantaan.
"Kenties saamme kilpailun tuloksena uusia merilauluklassikoita kaikkien käyttöön", museonjohtaja Anna Meronen toivoo.

Yhtyelaulukilpailuun ilmoittautui seitsemän lauluyhtyettä Satakunnan alueelta. Jokaisella lauluyhtyeellä on vähintään yksi uusi merilaulu esitettävänään. 

Lauluyhtyekilpailun sääntöihin voi tutustua täällä. 

Lisätiedot: 

Sanni Tuuppa
tuottaja / Rauman merimuseo
050 441 6315 / 02 822 4911
tuuppa@rmm.fi

 

Kuva: Rauman merimuseo. Olavi Raition kuvat.