Merimuseon kesässä tapahtumia ja taidetta

22.6.2017
mankonen_isosali_albatrossi_rmm-f64ea5f21778d2c15a8682112490d49e.jpg

MERIMUSEON KESÄSSÄ UUSI NÄYTTELY, TAPAHTUMIA JA TAIDETTA

Rauman merimuseo kutsuu viettämään kesää paitsi merellisten museonäyttelyiden, myös tapahtumien, työpajojen ja taiteen parissa. Eniten tapahtuu heinäkuussa Rauman Pitsiviikon aikaan, jolloin ohjelmaa on tarjolla monipuolisesti niin museossa kuin sen ulkopuolellakin.

Tornissa uusi kesänäyttely ”Konevoimaa – Unto Kasken ja Håkan Sjöströmin maalauksia”

Raumalaista Unto Kaskea (1913-1986) ja turkulaista Håkan Sjöströmiä (1933-) yhdistää rakkaus laivoihin ja kotikaupunkeihinsa. Molemmat olivat myös varsin tuotteliaita taiteilijoita ja omasivat merenkulun kokemusta. Konevoimaa-näyttelyssä esillä olevat höyry- ja moottorilaivoja kuvaavat teokset on koottu ensisijaisesti Rauman merimuseon omista kokoelmista. Näyttely on esillä museon tornissa 31.8.2017 asti.
Parhaillaan merimuseo vierailee pop-up -näyttelyn muodossa Vanhassa Raumassa. Spärrin talon kulttuuri-ikkuna tarjoaa hienon tilaisuuden tuoda esiin merellistä historiaa ja vinkkejä vierailukohteista sekä lähi- että mobiiliympäristössä. Spärrin talon pop-up -näyttely on esillä 9.7. asti.

Jaakko Niemelän uusi teos saa paikan merimuseonmäeltä

Ennen Pitsiviikon alkua torstaina 20.7. klo 18.00 merimuseon pihapiiri ja Paarlastipuiston alue saa uuden, tilapäisen taideteoksen. Helsingistä takaisin kotikonnuilleen muuttanut kuvataiteilija Jaakko Niemelä julkistaa tuolloin uuden teoksensa LÄHTÖ. Teos on osa Niemelän monivuotista Nostalgia-projektia, joka on saanut rahoitusta sekä Koneen Säätiöltä että Alfred Kordelinin säätiöltä.

Pitsiviikolla tarjolla opastuksia, mielenkiintoinen luento ja kädentaitoja

Pitsiviikolla on tarjolla osallistumaan kannustava opastus Esine = Tarina sekä tapahtuman avajaispäivänä lauantaina 22.7. klo 14 että tiistaina 25.7. klo 16. Opastukselle voi osallistua museon pääsylipun hinnalla. Pitsiviikon keskiviikkona 26.7. merimuseo vie pop-up -museon herättämään keskustelua ja kirvoittamaan muistelua perinteiseen Merihenkiseen kesäpäivään Kiikartornilla. Kesäpäivän tapahtuma on järjestetty useana vuonna ja on monien merellisten toimijoiden yhteinen ponnistus. Merimuseo on mukana tapahtumassa ensimmäistä kertaa.

Pitsiviikon kesäiseen keveyteen tuo vastapainoa mielenkiintoinen esitelmä ”Pakkotyötä merellä? Kapteeni Hugh Crown sekä valkoiset ja mustat orjat” torstaina 27.7. klo 16 merimuseossa. Esitelmän pitää Heikki Laurila Merikeskus Forum Marinumista. Esitelmätilaisuuteen on vapaa pääsy.

Merimuseon tapahtumarikkaan Pitsiviikon päättää perjantain 28.7. klo 11 alkava työpaja, jossa pääsee tutustumaan purjelaivakauden merimiesten makramee-työtekniikkaan. Makramee-tekniikan avulla puretuista köysistä tehtiin mattoja, tossuja, vöitä tai koristeltuja pulloja. Makramee on paitsi historiaa, myös tätä päivää: Suomen Taitoliitto valitsi sen vuoden 2017 käsityötekniikaksi. Työpajassa pääsee tekemään itselleen makramee-työn materiaalikustannusten hinnalla.

Lisätietoja merimuseosta