Kirjauutuus laivaruokailun historiasta saapunut museokauppaan

20.4.2017
Etukansi-7d12d1affe182fa24f76eb9284f8f7c5.jpg

 

Takalo, Anne-Marie. Laivakorpuista lehtipihviin, ruokatalouden kehitys Suomen kauppalaivastossa: purjelaivojen niukkuudesta nykyajan runsauteen. Takalo 2017.

"Tämä historiallisiin dokumentteihin, arkistomateriaaleihin ja haastatteluihin perustuva tietokirja on ensimmäinen lajissaan, sillä laivojen ruokataloudesta ei aikaisemmin ole julkaistu tietokirjaa", Anne-Marie Takalo kertoo. Kirjassa käydään läpi reilun 200 vuoden aikajakso purjelaivoista höyrylaivohin ja nykyaikaisiin moottorialuksiin. Äänensä saavat myös laivakokit värikkäillä kertomuksillaan työstään eri aikakausina. Kirja on runsaasti kuvitettu ja sen laajuus on 208 sivua.

Kirjaa on myynnissä merimuseon museokaupassa. Sen voi tilata itselleen myös merimuseon verkkokaupasta