Puuta, rautaa, rakkautta -projekti juhlistaa 100-vuotiasta Suomea

12.4.2017
RMM05524_lev610-62ab15f82547c445100d3ea2888a634c.png

Kuva: Puutavara lastattiin laivoihin käsin ja suurimman osan työstä tekivät naiset. Saksalainen höyrylaiva Hedwigschütte Raumalla ennen II MS:aa. Emil Waltasaaren kuvat. Rauman merimuseo.

Mobiiliopas kutsuu tutustumaan historiallisiin kohteisiin kaupungin alueella

Lönnströmin museoiden, Rauman merimuseon, Rauman museon ja Rauman taidemuseon yhteistyönä tuotettu Puuta, rautaa, rakkautta -mobiiliopas julkaistaan 19.4.2017 Rauma-päivän juhlallisuuksien yhteydessä. Mobiiliopas esittelee historiallisia kohteita Vanhasta Raumasta aina Satamaan ja Lönnströmin entiselle tehdasalueelle ulottuen.

Museot tuottavat oppaan sisällön yhdessä kirjailija Tapio Koivukarin sekä valokuvaaja Pekka Lehmuskallion kanssa. Mobiilioppaassa voi valita kartalta kiinnostavan kohteen ja kuulla siitä rauman giälellä Tapio Koivukarin selostamana. Ulkopaikkakuntalaisten tueksi opastukset ovat myös tekstinä Suomen kielellä ja kuvitettuna museoiden kauniilla arkistokuvilla. Lisäksi oppaassa voi kokeilla Rauma-tietämystään Puuta, rautaa, rakkautta -tietovisassa.

Mobiiliopasta pääsee käyttämään verkko-osoitteessa www.tarinasoitin.fi/prr, eikä se vaadi erillisen sovelluksen
lataamista. Opasta voi käyttää kaikilla laitteilla, joissa on verkkoselain ja Internet-yhteys. Puuta, rautaa, rakkautta on esillä Rauma-päivän järjestötorilla 19.4. klo 12-18, jonne voi tulla tutustumaan oppaan käyttöön.

Rauman katukuva sai viisi uutta opaskylttiä

Mobiilioppaan lisäksi eri puolille Raumaa on sijoitettu viisi kylttiä kertomaan keskeisistä historiallisista kohteista. Kyltit sijaitsevat Vanhassa Raumassa kirkkosillan edustalla, Kalatorin laidalla ja Kirstillä sekä Suojan laiturilla ja Lönnströmin kotimuseon yhteydessä. Kylttitelineet tulevat lahjoituksena raumalaiselta metalliteollisuuden yritykseltä Steelpark Oy:lta.

Osallistu jakamalla omat kuvasi ja muistosi #puutarautaarakkautta -tunnuksella

Puuta, rautaa, rakkautta on osa virallista Suomi 100 -ohjelmaa sekä Suomen museoliiton Yhteinen perintö -hanketta. Raumalaiset museot haluavat kannustaa myös raumalaisia mukaan juhlavuoteen jakamalla omia positiivisia tarinoita raumalaisuuteen ja itsenäiseen Suomeen liittyen Facebookissa tunnisteella #puutarautaarakkautta. Hienoimpia tarinoita nostetaan Puuta, rautaa, rakkautta -Facebook-sivulle ja osaksi mobiilioppaan sisältöä. 

Tarkemmat tiedot osallistumista sekä Rauman-päivän ohjelmasta päivitetään osoitteeseen www.facebook.com/puutarautaarakkautta. Hanketta tukevat Museovirasto, Erkki Paasikiven säätiö sekä Satakuntaliitto.