Tutustu Instagramissa amanuenssimme rahtilaivamatkaan!

2.3.2017
RMM28841_512-550525ddf1480798f886a6ccfe520775.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Millaista merimiehen arki on tämän päivän laivoilla? Mitä siellä syödään tai mitä tehdään vapaahetkinä? Arkipäiväisten asioiden dokumentointi esimerkiksi kirjoittamalla tai valokuvaamalla jää usein tekemättä, koska arkea ei pidetä niin merkityksellisenä kuin juhlahetkiä. Museoiden kannalta kuitenkin myös arki on kiinnostavaa ja sitä pyritään tallentamaan mahdollisuuksien mukaan myös nykyhetkestä tulevia tutkijoita varten.

Merimuseon amanuenssi Sonja Mäkinen lähti 2.3. kohti Torniota ja astui "painolastiksi" suomalaisen Langh Ship -varustamon ms LAURA-alukselle. Tornion satamasta LAURA matkasi Terneutzeniin Hollantiin. Takaisin Suomeen Sonja matkusti saman varustamon ms HJÖRDIS -aluksella. Sonjan matkaan voi tutustua Instagramissa nimellä "sonya_hilly". Myös merimuseon Facebook-profiilissa on poimintoja Sonjan kuvaraporteista.

Haluamme kiittää lämpimästi Langh Ship Oy Ab:ta yhteistyömahdollisuudesta!

Oheinen kuva on otettu Langh Shipin laivaston toisella aluksella ms MARJATTA:lla Rauman taiteilijaresidenssi RaumArs:n taiteilijoiden Sebastien Leclercqin sekä Tasha Doremuksen toimesta helmikuussa 2014. MARJATAN konepäällikkö, ensimmäinen konemestari ja koneoppilas ovat konehuoneen valvomossa.