Hiihtolomaviikolla merimuseo on auki lomailijoille!

13.2.2017
aho_nukkemiehisto_rmm-c74736f5368357851805a41f037e5b79.jpg

“Kaikkien hiihtoloma” - lomailla voi lähelläkin

Koulujen hiihtolomaviikolla ei tarvitse lähteä kotiseutua kauemmas päästäkseen elämysten äärelle. Rauman merimuseo avaa ovensa lähes koko lomaviikoksi. Museo on avoinna tiistaista perjantaihin 21.-24.2. sekä sunnuntaina 26.2. kello 12-16. Talvikaudella merimuseo on tavallisesti avoinna yleisölle vain sunnuntaisin, mutta Rauman 575-vuotisjuhlavuoden kunniaksi merimuseo haluaa tarjota mahdollisuuden viettää lomaa kotiseudulla. 

Millaista olisi elämä laivanrakentajana tai laivanvarustajana?

Museon näyttelyihin tutustumisen lisäksi Purjelaivasalissa on mahdollista pelata meriaiheisia lautapelejä. Nuoremmille pelaajille sopii raumalaiseen laivanrakennukseen tutustuttava “Tarmon työpäivä telakalla” -peli. Vähän vanhemmat pääsevät kokeilemaan taitojaan laivanvarustajina “Kokkolan laivanvarustajat” -pelissä.

Näyttelyihin ovat voimassa normaalit pääsymaksut, pelaamaan voi tulla ilmaiseksi. Siltä varalta, että museossa seikkaillessa menee pidempi aika, voi Purjelaivasalissa syödä omia eväitä. Museokaupan valikoimista on myös koottu poistotuotteita alennusmyyntiin lomalaisten löydettäväksi.

Kaikille mahdollisuus lomailuun

Merimuseossa on seurattu koululaisten lomanvietosta käytyä keskustelua.
- Kaikilla ei ole varaa lähteä lomalle kauas - tai edes lähikohteisiin, kuten vaikka museoon. Siksi teemme nyt ensimmäistä kertaa yhteistyötä Rauman seurakunnan diakoniatyön kanssa. Olemme antaneet lahjakortteja jaettavaksi diakoniatyön asiakasperheille. Näillä korteilla pääsee hiihtolomalla merimuseoon maksutta, eikä mukava lomapäivä ole rahasta kiinni, kertoo museonjohtaja Anna Meronen.

Lisätietoja: 

museonjohtaja Anna Meronen
puh. 040 566 4839 / meronen@rmm.fi